Jag vill ha en egen måne: bok om Ted Gärdestad av Kenneth Gärdestad & Keijo Liimatainen

Nummer: 212
Titel: Jag vill ha en egen måne: bok om Ted Gärdestad
Författare: Kenneth Gärdestad & Keijo Liimatainen
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9137127330
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Hans musik – älskad av så många och ofta spelad – upptäcks ständigt av nya generationer och ingå numera som en självklar och betydelsefull del i den svenska musikskatten.
Berättelsen om Ted Gärdestad är en framgångssaga utan motstycke och samtidigt en smärtsam livshistoria med grymma inslag – om en begåvad och känslig sökare som ville finna sin egen väg i livet men blev ansatt av lögner och förföljd av illvilliga rykten.
Här får vi följa Ted från barndomen i Sollentuna till hans alltför tidiga död i juni 1997. Flera av dem som stod honom nära intervjuas: Björn Borg, Ann Zacharias, Björn Ulvaeus, Janne Schaffer, Lennart Östlund och Michael B. Tretow på skivbolaget Polar, turnékompisen Harpo, Teds filosofiske mentor Per Ragnar och vänner från tiden i Bhagwanrörelsen.
”Sanningen om mig själv är som min egen skugga. Den går inte att fånga, men på den plats där ljus och mörker möts ska jag finna sanningen om mig själv.” (Ted Gärdestad, 1980.)

Min åsikt:
En bok om den fantastiska Ted Gärdestad.
Mycket bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar