Spökflickan av Torey Hayden

Nummer: 14
Titel: Spökflickan
Författare: Torey Hayden
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9127054535
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Som speciallärare för psykiskt handikappade barn kommer Torey Hayden till en liten stad i Mellanvästern. Hon har gedigna kunskaper om denna typ av problem och hon har rik erfarenhet. Men även för henne är ett barn som Jadie en gåta: en inåtvänd och plågad flicka som vägrar prata när hon är i skolan. När Torey med stort tålamod lyckas få henne att tala, är det en spöklik värld som öppnar sig. Jadies skräckfyllda fantasier kring egendomliga symboler och sexuella handlingar tyder på att hon utsatts för rituella övergrepp. Omgivningens rädsla och ovilja gör inte saken lättare, när Torey tvingas in i en konfrontation med svart magi och satanism.

Min åsikt:
I fokus i den här boken står Jadie, en flicka som vägrar prata.
Den är skrämmande, berörande och fantastisk!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar