Farväl, älskade Holly av Kevin Wells

Nummer: 213
Titel: Farväl, älskade Holly
Författare: Kevin Wells
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 91-7002-275-5
Betyg: 5 av 5Om boken:

Vissa tragedier blir en del av det nationella medvetandet. Den 4 augusti 2002 försvann Holly Wells och Jessica Chapman. Under de följande tretton dagarna sökte deras föräldrar, polisen och invånarna i trakten efter dem, medan hela England i andlös fasa följde händelseförloppet.

Holly var en begåvad tioåring. Hennes föräldrar, Kevin och Nicola, var övertygade om att hon som den första i släkten skulle få gå på universitetet. Nästan två veckor efter det att Holly och Jessica försvann upptäckte man kropparna – svårt brända och kastade i ett dike. Två dagar senare anklagades Ian Huntley för mordet på flickorna.

Under de hemska veckor som följde började Kevin föra anteckningar, eftersom han var rädd att han skulle glömma bort viktiga detaljer. Denna bok bygger på hans dagboksanteckningar och berättar om familjens ståndaktiga kamp för att klara av den fruktansvärda tragedi som drabbat dom. Boken berättar om sammandrabbningar med massmedia, polisbyråkratin och det juridiska systemet, men innehåller även en fängslande redogörelse av rättegången mot Huntley och Maxine Carr.

Min åsikt:
Det här var ett av alla fall, som ständigt händer, som jag själv kommer ihåg mycket väl.
Att skriva en bok om sina upplevelser tror jag är mycket bra både för sig själv och för omvärlden.

Mycket gripande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Farväl, älskade Holly av Kevin Wells“

  1. EN MYCKET BRA BOK SOM MÅSTE LÄSAS

Lämna ett svar