När jag fyller 30 ska jag vara smal av Jenny Dahlberg

Nummer: 215
Titel: När jag fyller 30 ska jag vara smal
Författare: Jenny Dahlberg
Förlag: Bokförlaget DN
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-7588-690-1
Betyg: 4 av 5Om boken:

Jenny Dahlberg var tjock, men nu är hon på god väg att bli smal. I När jag fyller 30 ska jag vara smal få vi följa Jennys kaxiga och fokuserade strävan mot ett lättare liv.
Jenny fick stor uppmärksamhet för sin debutbok Tjock! Och blev då en sorts ikon för Sveriges alla tjockisar. Men med tiden blev Jenny allt mer tveksam till den livssyn och självbild hon visat upp.
Var hon verkligen så helnöjd med sig själv och sin kropp? Kändes det rätt att försöka förändra samhällets attityd istället för att förändra sig själv? Jenny vände ryggen åt sin tidigare övertygelse, köpte ett gymkort och började träna.

Hon berättar om att bli annorlunda bemött, om njutningen i att köpa kläder, om att börja flirta och dejta. Om hur hon längtar efter den stora kärleken och diggar skådespelaren Mikael Persbrandt. Som hon faktiskt hånglat med en gång…

Min åsikt:
Såg verkligen fram emot att läsa den här boken, då jag läst hennes tidigare bok Tjock!.
Hon skriver mycket öppet om sig själv och sin kamp, som tyvärr övergår till något som liknar hetsbantning emellanåt tycker jag.
I övrigt en bra och inspirerande bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar