Ondskans pris av Set Mattsson

Nummer: 1510
Titel:
Ondskans pris
Författare: Set Mattsson
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86297-95-4
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Våren 1945 ligger Europa i ruiner. Till Malmö anländer tiotusentals flyktingar som har drabbats av ondskan i nazisternas förintelseläger. Mordet på en ung polsk flyktingkvinna sätter igång händelser som sprider sig likt ringar på battnet och får oanade konsekvenser.
Det svenska folkhemmet, som först öppnar famnen för flyktingarna, visar allt fler sprickor i fasaden.
Kriminalöverkonstapel Douglas Palm vid Malmöpolisen för det till synes hopplösa fallet på sitt bord. Inblandad blir också hans hårt prövade hustru Anna liksom den vidlyftige journalisten Torsten Jonnervik. Flyktingarna Josef och Sofia plågas av sina minnen och inte ens i fredens Sverige kommer de undan det förflutna. Douglas Palm konfronterar personer som rör sig på samhällets baksida och ställs inför frågor som skakar om hans privatliv i grunden.

Min åsikt:
Spännande till sista sidan.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar