Säg det inte till någon av Kathy O´Beirne

Nummer: 217
Titel: Säg det inte till någon
Författare: Kathy O´Beirne
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 91-7002-280-1
Betyg: 5 av 5Om boken:

När Kathy var tolv år gammal skickades hon till ett av de många Magdalenatvätterierna som katolska kyrkan under hela 1900-talet drev på Irland. Här tvingades tusentals flickor utföra slavarbete under ohyggliga förhållanden. Flickorna fick även genomlida brist på kontakt med familj och omvärlden, sexuella övergrepp och våldtäkter. Kathy föll offer för en av dessa våldtäktsmän och födde bara några veckor innan hon fyllde 14 år sin lilla flicka Annie. Flickan led av en svår sjukdom men levde tills hon var tio år.

Kathy utsattes tidigt i sitt liv för misshandel och sexuella övergrepp. Hon blev inåtvänd och självdestruktiv och en läkare ställde diagnosen ”ett barn med en störning i personligheten”. Därför hamnade Kathy endast 8 år gammal på sin första institution. Hon blev våldtagen av en präst, berätta för nunnorna och skickades då till en barnavdelning på ett psykiatriskt sjukhus, men där fortsatte misshandeln och övergreppen, dessutom gav de henne höga doser av läkemedel och elchocker. Kathy flyttades runt, tills nu, idag, då hon känner sig redo att stå upp och berätta om sina upplevelser.

Min åsikt:
En bra bok om otroligt hemska förhållanden.

Vald till månadens bok i april 2006.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar