Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf

Nummer: 220
Titel: Det ska bli ett sant nöje att döda dig
Författare: Magdalena Graaf
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-85267-66-X
Betyg: 5 av 5Om boken:

I boken berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Min åsikt:
Jag fullkomligt fångades av den här boken. Den är otroligt stark och efter varje kapitel var jag tvungen att ta en paus, allt var så starkt, så skrämmande.

En otroligt bra bok!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar