Adamsons av Gerda Antti

Nummer: 1608
Titel:
Adamsons
Författare: Gerda Antti
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-0-012759-6
Betyg: 2 av 5

 

Om boken:
”Jag hör det själv ibland att jag pratar för mig själv, jag säger: Ja, här sitter du på arslet, Nora Karlsson, och ingen minsta nytta är det med dig, så vad ska du göra nu med den här tampen utav liv som du har kvar.”

Nora bor på Gullvivan, ett äldreboende, därtill lvertalad av barnen ”för det är mera praktiskt”, men än är hon inte helknasig, konstaterar hon. Lite minnesluckor ibland och benen bär inte som förr men i övrigt inga större fel. Och hennes ”tänkeri”, som hon kallar det, är det heller inget fel på, och på Gullvivan där alla sitter tysta som statyer finns tid att fundera över livet – de många åren hon lagt bakom sig och den lilla tid hon har kvar. Nora är en uppfriskande vass kvinna som nagelfar både sitt eget handlande under ett långt och arbetsfyllt liv tillsammans med sin älskade Erik och allt som hänt och fortfarande händer i världen utanför Gullvivan – alltsedan Evas fatala bett i äpplet då hon och Adam kördes ut ur paradiset. Inga snälla tankar alltid men mycket roande.

Min åsikt:
En del intressanta delar men tappade intresset under stora delar.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar