Blink av Tom Philbin

Nummer: 1609
Titel:
Blink
Författare: Tom Philbin
Förlag: Richters
Utgivningsår: 1994
ISBN: 91-7707-074-7
Betyg: 2 av 5

 

Om boken:
Som barn råkade den unga, vackra violinisten Emma ut för en fruktansvärd händelse, som gjorde att hon blev helt blind. Som vuxen får hon kontakt med doktor Pierce, och redan efter första ögonoperationen börjar hon kunna skönja sin omgivning.
En sen kväll hör Emma underliga ljud från våningen ovanför sin egen, och när hon gläntar på dörren får hon en skymt av en man som snabbt rusar förbi henne men ändå hinner ge henne en blick som får det att gå kalla kårar längs ryggraden.
Nästa dag får Emma veta att hennes kvinnliga granne har blivit mördad. Trots sin fortfarande dåliga syn blir Emma polisens enda vittne, eftersom ingen annan än hon sett mannen som skyndat nerför trapporna.
Kriminalassistent Hallstrom och doktor Pierce inser båda vilken fara Emma är utsatt för, eftersom mördaren inte har en aning om att Emma inte har normal syn och därför inte kan känna igen hans utseende.
Emma inser ny att hon kände sig mycket tryggare när hon levde i sin egen mörka värld. Synen, som hon alltid önskat att få tillbaka, har nu gjort att hennes liv utsatts för stor fara – och hon förstår att det snart är hennes tur att få en påhälsning av mördaren…

Min åsikt:
Ok men historien känns rätt platt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar