Var är pappa? av Ulf Gyllenhak

Nummer: 1615
Titel:
Var är pappa?
Författare: Ulf Gyllenhak
Förlag: Natur och Kultur
Utgivningsår: 1993
ISBN: 91-27-10227-0
Betyg: 2 av 5

 

Om boken:
Det är lika bra att säga det med en gång – denna roman är självbiografisk. Jag polisanmäldes för incest den 11 september 1991 och fråntogs omedelbart rätten att träffa mina döttrar. Den 16 januari 1992 berövade tingsrätten mig så vårdnad och umgängesrätt.
Först den 27 maj fick jag tillbaka min umgängesrätt efter att jag hade överklagat domen till Hovrätten, och från och med den 24 september 1992 träffar jag återigen mina döttrar. Vår kontakt var alltså avbruten i över två år.
Att jag var oskyldig till de anklagelser som framfördes mot mig höll polisen, de sociala myndigheterna, inblandade psykologer och rättsväsendet för helt otänkbart. Att jag var skyldig förutsattes i och med att anklagelsen framfördes.
Några bevis för min skuld framlades aldrig.
/Ulf Gyllenhak

Min åsikt:
På framsidan är det en roman, på baksidan en sann historia. Dock en bra och skrämmande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar