La Maestra av Vénus Khoury-Ghata

Nummer: 1617
Titel:
La Maestra
Författare: Vénus Khoury-Ghata
Förlag: Elisabeth Grate
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-974482-1-4
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
”Huset skulle inte alls behöva nämnas om det inte vore för trädgårdsmuren som ringade in en kvinna som var lika blek och orörlig som blåregnet. Genom gallergrinden kunde man se henne halvligga i en solstol på terrassen, vaken men med slutna ögon och en uppslagen bok på bröstet.”

Den dödssjuka Emma Chattlehorse flyr en dag sin mans egendom i Mexico Citys förmögna kvarter, vandrar planlöst genom staden och stiger på en buss utan att veta vart hon är på väg. Hon hamnar i en gudsförgäten indianby i bergen, där hon hälsas som barnens sedan länge efterlängtade lärarinna, La Maestra. Kring den gåtfulla främlingen koncentreras snart de fattiga, vidskepliga och oberäkneliga bybornas drömmar och besvikelser.

Min åsikt:
Lättläst och bra.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar