Het måne av Mempo Giardinelli

Nummer: 1619
Titel:
Het måne
Författare: Mempo Giardinelli
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 1983/2000
ISBN: 91-46-17634-9
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Ramiro Bernárdez återvänder till Argentina efter många års studier i Paris. Han är trettiotvå år gammal, en jurist som spås en lysande framtid. Det är en tryckande het och fuktig natt då han första gången ser Araceli och vet att hans åtrå inte kommer att lämna honom någon ro. Hon är andlöst vacker, drömsk, retsam – och hon är vara tretton år. Han tillbringar natten i hennes fars hus. Från den halvöppna dörren ser han henne ligga sovande i månskenet. Han är medveten om att det är fel, han inser att det kan kosta honom allt, ändå går han in och stänger dörren efter sig…

Min åsikt:
En historia som stannar kvar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar