Under skinnet av Michel Faber

Nummer: 1623
Titel:
Under skinnet
Författare: Michel Faber
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2000/2001
ISBN: 91-46-18096-6
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Varje morgon ger sig Isserley av i sin skraltiga Toyota. Så har hon gjort i flera år. Hon brukar svänga ut på A9:an och köra n bra bit från gården innan hon börjar leta. Hon är noga med att undvika folk från trakten.
Vissa dagar är det alldeles tomt längs vägen. Särskilt på vintern. De dagarna tillåter hon sig att distraheras av skönheten i det skotska landskapet, men oftast rycks hon tillbaka till verkligheten av en silhuett längre fram vid vägkanten.
Hon stannar bara om det är ett muskulöst exemplar, den taniga sorten har hon ingen användning av. Då återvänder hon hellre tomhänt, oavsett vad de tänker på gården. De begriper inte hur svårt och riskabelt hennes arbete är…

Min åsikt:
Bitvis ok men den fastnar inte och känns därför ointressant emellanåt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar