Ur balans av Aleksander Perski

Nummer: 1646
Titel:
Ur balans
Författare: Aleksander Perski
Förlag: Bonnier fakta
Utgivningsår: 2002
ISBN: 91-85015-00-8
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Under sina trettio år som stressforskare har Aleksander Perski, docent och chef för stresskliniken på IPM och Karolinska Institutet, behandlat patienter med svår obalans mellan kroppens resurser och omvärldens krav.
I Ur balans finns historien om Barbro, 35, som hittades död på köksgolvet med pennan kvar i handen och almanackan på bordet. Under sina sista år levde Barbro under hård psykisk stress. Hon engagerade sig djupt i sitt arbete, samtidigt fick hon allt mindre tid för vila. En dag tog kroppens reserver slut.
Ett liknande öde drabbade mentalskötaren Jesper, 27. När sjukvården privatiserades övergick det fasta jobbet i korta projektanställningar och han slets skoningslöst mellan patienternas behov och företagets höga vinstkrav. En dag somnade han och vaknade aldrig igen.
Barbro och Jesper är ovanliga fall men de är verkliga. I Sverige blir allt fler långtidssjukskrivna – i dag är fler sjukskrivna är arbetslösa. För åtta av tio är diagnosen smärta i kropp eller själ.
I ett samhälle som tar mindre och mindre hänsyn till människan ger Ur balans insikt i den farliga stressen och visar vägen tillbaka till ett meningsfullt liv.

Min åsikt:
Skrämmande & Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar