Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh

Nummer: 1673
Titel:
Hon är inte jag
Författare: Golnaz Hashemzadeh
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-46-22179-1
Betyg:
5 av 5

 

Om boken:
Det är 80-tal och en liten flicka flyr tillsammans med sina föräldrar från Iran till Sverige. Det gamla landet har krossat drömmarna men det nya landet krossar äktenskapet. Respekt och kärlek vittrar sönder och dottern tvingas bli vittne och medlare mellan föräldrarna.
Med pappas revanschlust och suget efter tillhörighet som bränsle blir hon kårordförande för Sveriges mest utpräglade elitskola. Det är en tillvaro som utgörs av ständiga middagar med näringslivets toppchefer, tal till studenterna och intervjuer med riksmedia. Men framgången är ensam och hotfull. I vissas ögon är man alltid blatte och för den som måste vara bäst finns inget andrum.

Min åsikt:
Fantastiskt bra & stark läsning.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar