Den bloggande patienten av Sara Natt och Dag

Nummer: 2003
Titel:
Den bloggande patienten
Författare: Sara Natt och Dag
Förlag: Gothia
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-7205-833-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Sociala medier är en relativt ny företeelse i vårdens vardag – som sjukdomsbloggar där patienter skriver om sina sjukdomar och behandlingar. De får stöd och uppmuntran av både vänner och främlingar på nätet – personer med samma eller liknande diagnos, eller personer som bara läser och vill hjälpa.
För vårdpersonalen är det inte alltid självklart var gränserna går: Bör jag läsa mina patienters bloggar? Vad får jag skriva på min Facebooksida? Får patienter lägga ut filmer på YouTube från vår avdelning?
Sara Natt och Dag, socionom, kurator på Stockholms sjukhem, författare och föreläsare har fördjupat sig i sjukdomsbloggarnas värld. Här har hon intervjuat ett antal bloggare och personer inom vården för att diskutera, problematisera och reflektera över etiska och moraliska frågeställningar. Dessutom har hon samlat de vanligaste frågorna från sina föreläsningar om sociala medier i vården.

Min åsikt:
En bra & lättläst bok om hur sociala medier påverkar patienter, anhöriga och vårdpersonal.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar