En farlig flickas dagbok av Djuna Barnes

Nummer: 1727
Titel:
En farlig flickas dagbok
Författare: Djuna Barnes
Förlag: Bakhåll
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7742-343-0
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
Kultförklarade Djuna Barnes (1892-1982) var verksam i precis alla genrer – hon skrev romaner, noveller, dikter, pjäser, journalistik. Hon var queerfeminist innan ordet fanns och själva urtypen för en modernist. Mest känd är hon för den omåttligt inflytelserika lesbiska avantgarderomanen Nattens skogar. Under decennier tillhörde hon de legendariska amerikanska författarkretsarna i Paris runt Gertrude Stein, Ezra Pound, T S Eliot, F Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway och andra. Från 1940-talet och framåt levde hon tillbakadraget i en mycket liten lägenhet i Greenwich Cillage i New York – alltjämt på kant med tillvaron, alltjämt lika vass i pennan.

En farlig flickas dagbok innehåller 19 noveller som aldrig publicerats på svenska tidigare.

Min åsikt:
19 mycket bra noveller.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar