Änglastaden av Erika Fatland

Nummer: 2006
Titel:
Änglastaden: berättelser från Beslan
Författare: Erika Fatland
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-1-304378-4
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
1 september 2004 följde en hel värld det våldsamma gisslandramat på Skola nr 1 i Beslan. Den tragiska följden av terroraktionen, utförd av ingusjiska och tjetjenska extremister, blev att 186 barn och 147 vuxna dödades. Den sömniga småstaden Beslan i norra delen av Kaukasus förvandlades för alltid.
Men vad hände under de ödesdigra dagar som dramat varade och hur är det möjligt att leva vidare?
I Änglastaden får vi möta de överlevande och genom dem lära känna ett helt samhälle. Samtidigt är boken en jakt på sanningen. Vilket ansvar har de ryska specialstyrkorna för dramats tragiska upplösning, och varför har de kritiska rösterna mot myndigheterna tystats ner?
Detta är berättelsen om en småstad och dess levande och döda invånare.

Min åsikt:
Bra och intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar