Brev ur rockärmen av Daniil Charms

Nummer: 2007
Titel:
Brev ur rockärmen
Författare: Daniil Charms
Förlag: Ersatz
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-86437-24-4
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Daniil Charms humoristiska berättelser från slutet av 1920-talet och framåt skildrar den sovjetiska tillvaron så som den tedde sig för människan på gatan, i köerna, i kollektiven. Författaren svartlistades snart och hankade sig fram som barnboksförfattare, tills han arresterades och slutligen dog av svält 1942 i ett fängelse under belägringen av Leningrad.
Ett fåtal brev har räddats från glömskan. Denna kulturhistoriska skatt omfattar endast 96 boksidor, men ger en unik inblick i den krets av författare och filosofer som redan i 1920-talets unga Sovjetunionen skapade den absurdistiska litteratur som långt senare gjorde Beckett och Ionesco kända i väst.

Min åsikt:
Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar