Medan dagen svalnar av Per Gunnar Evander

Nummer: 1806
Titel:
Medan dagen svalnar
Författare: Per Gunnar Evander
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1989/1991
ISBN: 91-0-050217-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
I dimman på ön Hästakläppen har den unge Kristoffer förskansat sig. Kristoffer skjuter med skarpa skott mot vem som än försöker närma sig ön. Hans dricksvatten håller på att ta slut, och oron stiger bland invånarna i byn på fastlandet.
När Harry återvänder till byn efter en tid i fängelse begär Kristoffers far hans hjälp. Sliten mellan sitt medlidande med fadern, sina förpliktelser gentemot sin döde mor och sitt begär till Elisabeth, en av kvinnorna i byn, tvekar Harry, men till sist antar han utmaningen och inleder en lång kamp för att erövra Kristoffers förtroende.

Min åsikt:
Bra & bitvis spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar