I vattnet flyter man av Kristina Sandberg

Nummer: 2015
Titel:
I vattnet flyter man
Författare: Kristina Sandberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1997
ISBN: 91-0056371-4
Betyg:
4 av 5

Om boken:
”I spegeln i tamburen möter jag bilden av mig själv. Stor där, på ytan, inte längre dragen av liten flicka. Men dofterna från förr, det inpyrda av piptobak och parfym, stekos från köket, de tar mig tillbaka, jag är fortfarande flickan i flätor och mammas steg i korridoren, rösten som frågar om har har tvättat händerna och jag går in på gästtoaletten, tvättar händerna i Luxtvål och torkar dem på handdukar i linne, men mamma, hon finns inte här, kan inte komma tillbaka. Eller kan hon det. Kan hon komma tillbaka?”

Anna går sista året på gymnasiet när minnena från det förflutna blir till allt mer påträngande bilder i hennes inre. Hon försöker förstå vad det var som hände när mamma blev sjuk och försvann, och hon sugs allt längre in i ett tillstånd av oro. I vänskapen med Moa vill hon hitta ett starkare sätt att vara, och när hon blir förälskad i Kristoffer hoppas hon få uppleva närhet utan att bli rädd och fly…

Min åsikt:
Mycket bra och väldigt starkt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar