Insekternas sång av Kristina Sandberg

Nummer: 2016
Titel:
Insekternas sång
Författare: Kristina Sandberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-0056975-5
Betyg:
4 av 5

Om boken:
” – Kan jag inte få se dig utan flätor någon gång?
Rösten var mjuk, men uppmanande. Linn slängde bak flätorna på ryggen och fortsatte att spola kallt vatten i plåthinken.
– Hörru du.
Hennes röst ar mer bestämd nu, fastare. Linn tittade hastigt upp. Såg Åsa som satt på stallbänken, hur den gråblå blicken kisade mot henne, hur hon lojt lutade sig bakåt. Det vita trikålinnet, de avklipptna jeansshortsen som avslöjade de grova lårmusklerna, hur de plattades ut av hennes tyngd mot den grå träbänken och strax nedanför det vänstra knät ett blåmärke som skimrade i lila.
– Kom hit.”

En vecka före midsommar är det fortfarande kyligt vid Åsens ryttargård, där Linn, Ulrika och ytterligare tolv flickor samlas för att delta i säsongens första ridläger. Luften är laddad av förväntan och oro, av latent sexualitet, och en känsla av rädsla tycks vila över hela trakten. Sedan kommer hettan. Under ett par veckor pågår verksamheten ungefär som vanligt för Miriam, föreståndarinnan, och de två unga ridlärarna Åsa och Monika. Men för Linn och de andra blir lägervistelsen en hotfylld upplevelse, där hierarkin tycks vara fast förankrad och samtidigt i gungning.

Min åsikt:
Bra & stark.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar