En kärlekshandling av Jeffrey Eugenides

Nummer: 1814
Titel:
En kärlekshandling
Författare: Jeffrey Eugenides
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN: 978-91-1-304017-2
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Det är 1982 och i USA råder lågkonjunktur. På college läser man Derrida och lyssnar på Talking Heads. Men inte Madeleine Hanna. Hon studerar engelsk litteratur och har sedan länge förläst sig på Jane Austen och George Eliot – författare som verkligen visste hur man snickrade ihop en kärleksintrig.
Så träffar Madeleine två unga män som vänder uppochner på hennes tillvaro. Den oberäknelige, karismatiske Leonard Bankhead dyker upp på ett semiotikseminarium och innan Madeleine vet ordet av är de djupt förälskade och planerar att flytta ihop. På examensdagen stöter hon på en tidigare beundrare, den avige Mitchell Grammaticus, som gjort sig känd på campus för sin dragning till religiös mysticism. Han har bestämt sig för att Madeleine är kvinnan i hans liv.

Min åsikt:
En bra roman på många sätt men för mig blev den för lång.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “En kärlekshandling av Jeffrey Eugenides“

  1. […] nyligt kom Jeffrey Eugenides ut med En kärlekshandling som recenserats av Bokhora, Jennies boklista och av Fabian Kastner på Svenska […]

Lämna ett svar