Att föda ett barn av Kristina Sandberg

Nummer: 1818
Titel:
Att föda ett barn
Författare: Kristina Sandberg
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-1-302888-0
Betyg:
5 av 5

 

Om boken:
Den där gäddan på den blanka diskbänken. Vad ska Maj göra med den?
För första gången ska Maj ha hela sin nya, stora Örnsköldsvikssläkt på middag. Men hur hamnade hon i det här, med en man som hon knappt känner? Ett hårt boxande i Majs mage ger svaret. Barnet. Det som aldrig skulle få hända.
Med tidens obönhörliga tickande framskrider Majs graviditet, motvilligt och mödosamt, samtidigt som hon kämpar med att förstå vad som förväntas av henne i hennes nya, fina och framgångsrika familj. Sakta växer ett beslut fram: hon ska bli en kvinna som ingen ska kunna anklaga eller klandra. En god maka, mor, värdinna. Men hur blir man det?
Och hur mycket Maj än försöker kontrollera sin tillvaro och leva i enlighet med hushållsalmanackan så finns allt det andra där. Osäkerheten, det såriga moderskapet, alkoholismen och ett äktenskap som bara råkade bli. Och en förbjuden längtan efter att få ta plats och riskera att svämma över alla bräddar.
Kristina Sandbergs nya roman utspelar sig under ett år på 1930-talet. Berättaren följer den tjugoåriga Maj under hennes första år som gift.

Min åsikt:
En stark och mycket bra historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Att föda ett barn av Kristina Sandberg“

  1. Åh, den där ska jag absolut läsa ^^

  2. Kul! Hoppas du gillar den.

Lämna ett svar