Tersias av G P Taylor

Nummer: 1820
Titel:
Tersias
Författare: G P Taylor
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 978-91-7195-840-2
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
”Jag, Magnus Malachi, magiker och siare, ger er, Londons folk, TERSIAS DEN BLINDE! Hans ögons ljus må ha släckts i hans kropp, men hans syn överstiger vårt förstånd. För en shilling besvarar han vilken fråga som helst och avslöjar din själs djupaste hemligheter.”Det är oroliga tider i London, och trollkarlen Magnus Malachi visar upp sitt senaste fynd, Tersias, den blinde pojken som kan se in i framtiden.
Men fler är ute efter Tersias märkliga förmågor. Den unge stråtrövaren Jonah Ketch och hans kompanjoner Tara och Krypet, den vansinnige predikanten Solomon som i hemlighet föder upp mördargräshoppor, och så förstås lord Malpas som har två mystiska föremål i sin ägo. Alla har de skäl att komma närmare Tersias.
Men vem är ond och vem är god i denna värld fylld av dubbelspel och förtrollning? Och Tersias makt att förutspå framtiden – varifrån kommer den?

Min åsikt:
En bra fantasy.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar