Bara en dotter av Sarita Skagnes

Nummer: 1821
Titel:
Bara en dotter
Författare: Sarita Skagnes
Förlag: Norlén & Slottner
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86859-48-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Sarita föds i Punjab i Indien in i en familj, som sedan tidigare har två döttrar. Föräldrarna som starkt önskat sig en son riktar sin besvikelse mot den nyfödda och byter ut henne mot en pojke de antar som sin egen son. När resten av familjen flyttar till Norge lämnas Sarita kvar för att arbeta som tjänare hos släktingar i Punjab. I praktiken blir Sarita en slav.Som 16-åring återförenas Sarita slutligen med sin familj i Norge. Miljöombytet ändrar dock inte hennes situation: Sarita fortsätter att vara ett offer i sitt mansdominerade hem. I det nya hemlandet börjar däremot den stärkta flickans själsliga utveckling. Den unga kvinnan, medveten om sina egna rättigheter, utvecklas slutligen till en stark försvarare av många förtrycktas rättigheter.

Min åsikt:
Ett skrämmande öde.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Bara en dotter av Sarita Skagnes“

  1. […] Några andra som bloggat om boken är Pocketpinglorna och Jennies boklista. […]

Lämna ett svar