Den indiska tolken av Jhumpa Lahiri

Nummer: 1873
Titel:
Den indiske tolken
Författare: Jhumpa Lahiri
Förlag: Forum
Utgivningsår: 1999
ISBN: 91-37-11744-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
På ytan enkla, odramatiska historier men fyllda av bråddjup. En serie strömavbrott får ett ungt par att ge sig in på en sanningslek som gör att deras bräckliga äktenskap blir ännu mer hotat. En tioårig flicka inser sin kulturella identitet när hon firar Halloween och ser det pakistanska inbördeskriget rasa på TV. En ung pojke blir vän med mrs Sen som ständigt längtar till Calcutta och inte vill lära sig köra bil och naturligtvis krockar på sin första färd på egen hand. I titelnovellen guidar en tolk en indisk-amerikansk familj runt på den indiska landsbygden och får av den unga hustrun ett chockerande förtroende.

Min åsikt:
Bra med fint språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar