Pianisten av Wladyslaw Szpilman

Nummer: 1976
Titel:
Pianisten
Författare: Wladyslaw Szpilman
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 1998/2003
ISBN: 91-7002-044-2
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Warszawa den 23 september 1939. Den unge pianisten Wladyslaw Szpilman spelar Chopins Nocturne i Polens Radio. Utanför huset har de tyska bomberna börjat falla. Nazisterna tar makten och skräckväldet inleds. Den judiska befolkningen trängs ihop i ghettot och transporterna till förintelselägren blir en del av vardagen. De flesta av Szpilmans vänner och hela hans familj utplånas, men som genom ett mirakel överlever han själv – räddad av en tysk officer. När Polens Radio återigen öppnar sina sändningar 1945 spelar han på nytt Chopins Nocturne.

Min åsikt:
Bra & stark.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar