Målgång av Jane & Mike Tomlinson

Nummer: 2088
Titel: Målgång
Författare: Jane & Mike Tomlinson
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-7002-282-8
Betyg:
3 av 5


Om boken:
För knappt fem år sedan fick Jane Tomlinson domen av sin läkare: Du kommer att dö i cancer inom ett halvår. Två år senare satt hon bredvid Sven Göran Eriksson och de andra idrottskändisarna på BBC:s årliga idrottsgala. Hon var där för att ta emot en av de finaste utmärkelserna.
Jane fick sin första tumör redan 1990. Ena bröstet opererades bort och den behandling som följde verkade framgångsrik. Men cancern låg och lurade i kroppen och i augusti 2002 fick hon beskedet att den spridit sig till skelettet och lungorna. Hon blev förtvivlad men bestämde sig för att kämpa. Jane hade alltid varit envis men aldrig särskilt sportig. Det ändrade hon på nu. Hon började simma och löpa. Trots andningssvårigheter och molande värk avverkade hon det ena loppet efter det andra. Det hägrande målet var London Marathon. Ingen, utom Jane själv, trodde att hon skulle lyckas. Hon har  sedan dess genomfört såväl London Triathlon som Ironman Triathlon Florida – världens kanske tuffaste idrottstävling.

Min åsikt:
Berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar