Drömma i färg av Charlotte Vale Allen

Drömma i färgNummer: 2100
Titel: Drömma i färg
Författare: Charlotte Vale Allen
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 1993/1995
ISBN:
91-7119-834-2
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Bobby inser att hon måste fly från sin man Joe innan han dödar deras sexåriga dotter Penny. Svårt misshandlad kör hon med Penny genom natten och hamnar i Stamford, Connecticut, där hon får en provanställning som sköterska åt Alma, som invalidiserats av ett slaganfall. Både Alma och hennes dotter, författarinnan Eva, har sina tvivel om Bobbys möjligheter att sköta arbetet.
Gradvis utvecklas den komplexa relationen mellan de tre kvinnorna och mellan dem och Penny. De bär alla på ärr om aldrig kommer att försvinna, men samtidigt också på möjligheter och förhoppningar. Och en av deras önskningar är att på nytt kunna drömma i färg – förmå se framåt snarare än bakåt, förmå lägga också sina mest outhärdliga upplevelser bakom sig.

Min åsikt:
Bra, bitvis stark.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar