Stallo av Stefan Spjut

StalloNummer: 2106
Titel: Stallo
Författare: Stefan Spjut
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-0-013119-7
Betyg:
5 av 5


Om boken:
”Knarrande långsamt körde han på den smala skogsvägen. Rävens ögon var i backspegeln. Gula och svartkantade betraktade de honom oavvänt.
När han svängt ut på landsvägen vände han sig om och då såg han att pälsen redan hade börjat glesna kring ögonen. Även på pannan var en plätt där den gråaktiga narven lyste igenom, och nosen hade bleknat och till och med börjat ändra form.”

Den bild som naturfotografen Gunnar Myrén tog i mitten av åttiotalet när han flög över Sareks nationalpark lämnade honom ingen ro. Vad var det egentligen som rörde sig bland björkarna i den vidsträckta dalgången? Han anade att han uppenbarat en hemlighet som varit förborgat i sekler – att det i vår svenska vildmark döljer sig väsen som vi inte känner till.
Liksom sin morfar är Susso Myrén besatt av att finna en förklaring till den gåtfulla bilden. När ett barn rövas bort under mystiska omständigheter misstänker hon att det inte är ett dåd av mänskliga händer, och mot sin vilja dras hon in i en våldsam och skräckfylld jakt efter sanningen.
Snart går det upp för henne att hon själv är ett villebråd. Att hon vidrört något farligt. Och blivit dödsmärkt.

Min åsikt:
Fängslande, spännande, annorlunda och mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Stallo av Stefan Spjut“

  1. […] som bloggat om boken är Jennys boklista, Läsa och lyssna, Books on my […]

  2. […] är en fristående fortsättning på Stallo och andra boken om Susso […]

Lämna ett svar