Thunder dog av Michael Hingson & Susy Flory

Thunder dogNummer: 2109
Titel: Thunder dog
Författare: Michael Hingson & Susy Flory
Förlag: Semnos
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN:
978-91-86735-44-9
Betyg:
3 av 5


Om boken:
Thunder dog tar dig med till ett rökfyllt och isolerat trapphus i Word Trade Center, där du får uppleva vägen till räddning, skildrad ur en blind mans och hans älskade ledarhunds perspektiv.

Först kom mullret – ett starkt, mörkt, obarmhärtigt dån som tycktes stiga upp från jordens eget innandöme. Den majestätiska skyskrapan lutade kusligt nog åt söder. Inget alarm hördes på sjuttioåttonde våningen av det norra tornet i World Trade Center, och ingen visste vad det var som hände klockan 8:46 den 11 september 2001. Det enda folk inne i byggnaden visste var vad de såg genom fönstren: rök och eld och myriader av brinnande pappersbitar och annat som föll ner genom luften utanför.

Michael hade varit blind sedan födseln och kunde därför inte se något av detta. Men han hörde ljudet av glas som krossades, av saker som föll och av de skräckslagna människor som omgav honom och hans ledarhund Roselle. Roselle satt dock helt lugn bredvid honom och i det ögonblicket bestämde sig Michael för att lita på Roselles omdöme och inte bryta ut i panik. De var ett team.

Genomlev ögonblicket då en Boeing 767 slår in i det norra tornet, den skakande flukten genom trapphuset och sedan ytterligare en flykt från döden då tornen rasade samman.

Min åsikt:
Fin & berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar