Tid för det meningsfulla av Bodil Jönsson

Tid för det meningsfullaNummer: 2113
Titel: Tid för det meningsfulla
Författare: Bodil Jönsson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-7337-426-2
Betyg:
3 av 5


Om boken:
När vi är barn söker vi oss spontant till det vi tycker är meningsfullt. Längre fram i livet får vi för oss att vi har ont om tid. Då gör vi bara det kortsiktigt nödvändiga. När så pensioneringen kommer och det egentligen finns all tid i världen för det meningsfulla, finns inte alltid barnets spontanitet kvar.
Men då väcks å andra sidan en längtan efter just mål och mening. Den här boken handlar om dess uttrycksformer och konsekvenser. Hur kan vi ändra våra liv så att vi mer tydligt får fatt i hur ”jag” utvecklats? Vem är ”jag” i dag – och vad betyder det för hur jag tänker om framtiden? De flesta lever nu längre än förr och har en ålderdom som kännetecknas mer av utveckling än stagnation.
Att ha tid för det meningsfulla berör inte bara äldre utan alla. Samspelet mellan generationer behöver utvecklas, nu när fyra generationer snarare än tre lever samtidigt.

Min åsikt:
Intressant & tänkvärd.

Kök boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar