Stilla kaos av Sandro Veronesi

Stilla kaosNummer: 2160
Titel: Stilla kaos
Författare: Sandro Veronesi
Förlag: Contempo
Utgivningsår:
2005/2013
ISBN:
978-91-85477-19-7
Betyg:
5 av 5

 

Om boken:
Pietro Paladini är 43 år, framgångsrik TV-producent och lever ett bra liv med fästmön Lara och deras dotter Claudia. En dag förändras allt.
Pietro är på stranden med sin bror Carlo när de hamnar mitt i ett drunkningsdrama och blir hjältar. Men i samma stund som Pietro räddar livet på en främmande kvinna, dör Lara plötsligt i deras sommarhus några kvarter bort.
Claudia blir det enda viktiga för Pietro, och på hennes första skoldag bestämmer han sig för att stanna kvar utanför skolan och vänta. Och där blir han kvar dag efter dag, fattar det drastiska beslutet att inte längre gå till arbetet och att ställa sig vid sidan av vardagslivet. På platsen utanför skolan får han besök av familj och vänner som vill erbjuda sitt stöd eller tala till rätta, han lär känna de dagliga rutinerna hos förbipasserande främlingar och hans liv sätts i ett helt nytt sammanhang. Distanserad från sitt förflutna och hotad av en kaotisk sorg, upplever Pietro ett märkligt lugn och observerar omvärlden med nya ögon. Människor börjar söka sig till honom för att berätta om sina egna öden – bland annat kvinnan som han räddade från att drunkna.
Pietro dras in i de andras historier och reser samtidigt tillbaka genom sin egen. Han kommer närmare livet än han någonsin varit, med konsekvenser lika oväntade som självklara.

Min åsikt:
Gripande, stark & mycket intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Stilla kaos av Sandro Veronesi“

  1. Underbart, Jennie. Vi blir lyckliga av att delad glädje. Sandro är fenomenal på låsa upp rummen i det djupt mänskliga, få oss att se vår egen tillvaros nya möjligheter. Det finns fler guldkorn i hans författarskap, som vi återkommer till.
    Du kommer väl och träffar Sandro den 14 feb till Italienska kulturinstitutet? Han intervjuas inför publik av SR’s Anneli Dufva. Lita på att det blir mycket intressant, inte bara om författarskapet utan om hur vi lever idag och var det leder oss. Mitt i krisens Italien har Sandro så många tankar om vägen framåt.
    Varma hälsningar
    Göran

Lämna ett svar