Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi

Nummer: 21
Titel: Populärmusik från Vittula
Författare: Mikael Niemi
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-7263-532-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Matti och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula, och i översättning betyder Fittmyren, så kallat – som en slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten. Det är sexti – och sjuttital, vägarna asfalteras, småjordbruken läggs ned, rockmusiken gör sin entré. De äldre generationerna bjuder dock hårt motstånd mot nymodigheterna, arvet från trettitalets magerår och från laestadianismen sitter djupt rotad. Men Matti och hans kompisar drömmer om ett annat liv, det som kan anas bortom Tornedalens horisont.

Min åsikt:
En väldigt rolig och bra bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar