Jag är leopardpojkens dotter av Johanna Nilsson

Nummer: 299
Titel: Jag är leopardpojkens dotter
Författare: Johanna Nilsson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-46-21368-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Så länge jag kan minnas har jag velat skriva om pappas Afrika, om de fantastiska äventyren han var med om som missionärsbarn i Mimias djungler, om leoparden som nästa åt upp honom, om krokodilerna som nästan åt upp farfar, om de väldiga skyfallen, det svarta vattnet, vinddraget efter hökarna, stamkrigen och Capitan utan näsa och Ikamoluku som blev som en mor och en far…
Men det tog tid att hitta orden. Tid att våga berätta också om smärtan. Tid att hitta min historia, mitt Afrika.
Jag har skrivit mig närmare pappa, men också närmare mig själv. Skrivit mig in i farmor och farfar, försökt förstå valet de gjorde när sjukdom kom till familjen som Gud kallat.
Pappas syskon blev lämnade i Sverige. Ty Gud gick före. Herregud farfar, hur kunde du? Och farmor, vem var du? Ångrade du någonsin valet du gjorde?
Jag frågar dom, om och om igen frågar jag dom, trots avståndet mellan deras himmel och min jord. Jag letar svar i brev och dagböcker, särskilt i tomrummen mellan raderna, i det outtalade, där alla tabun samlats, där tystnaden gror.
Jag har också en mission. Att skriva om de som övergav och de som övergavs.
Jag är Leopardpojkens dotter.

Min åsikt:
Johanna Nilsson berättar väldigt målande om sin pappas och sin farföräldras liv som missionärer i Kongo. Det måste vara otroligt intressant att få fram en sådan historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar