Kattens bord av Michael Ondaatje

Kattens bordNummer: 2324
Titel: Kattens bord
Författare: Michael Ondaatje
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2011/2013
ISBN: 978-91-27-13379-2
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
Det är tidigt 50-tal och elvaårige Michael stiger ombord på passagerarfartyget Oronsay. Han placeras vid Kattens bord – längst ner i hierarkin, långt från kaptenens bord. I London, en halv värld bort, väntar hans mor och ett nytt liv.

Under resan över Indiska oceanen, genom Suezkanalen och Medelhavet utforskar Michael tillsammans med två nyfunna jämnåriga vänner varje tum av fartyget. De upptäcker de vuxna medresenärernas hemligheter och dolda underverk i fartygets inre – och sig själva.

Gradvis vävs berättelsen om äventyren under resan ihop med den vuxne Michaels minnen av resan. Kattens bord blir en färd från barndomen till vuxenvärlden, en passage från hemlandet till en annan plats.

Min åsikt:
Intressant & fängslande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar