Nattens sång av Chris Abani

Nattens sångNummer: 2330
Titel: Nattens sång
Författare: Chris Abani
Förlag: Celanders
Utgivningsår: 2007/2010
ISBN: 978-91-976507-5-5
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
Genom huvudpersonens inre monolog får läsaren följa den femtonårige minröjaren Min lycka, som efter en minexplosion har förlorat kontakten med sin pluton, på hans lyriska, hemska, men ändå storartade resa genom det krigshärjade, mardrömslika landskapet. Nattens sång är en förkrossande skildring av en pojke som håller fast vid resterna av sin oskuldsfullhet under ett krig som obevekligt gör allt för att slita sönder den.

”Det du hör är inte min röst.
Jag har inte talat på tre år; inte sen jag lämnade träningslägret. Det har varit tre år av meningslöst krig, och trots att orsakerna till det är uppenbara, och trots att vi kommer att fortsätta slåss tills vi får order om att sluta – och förmodligen ett tag efter det – kan ingen av oss minnas hatet som förde oss hit. Vi slåss helt enkelt för att överleva kriget. Det är en konstig plats att befinna sig på vid femton års ålder, när man förlorat hoppet och i stort sett sin mänsklighet. Men det är ändå där jag befinner mig.”

Min åsikt:
Väldigt stark & gripande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar