Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld

Nummer: 304
Titel: Hål i huvudet
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-27-11373-6
Betyg: 5 av 5Om boken:

Minou är tjugotre år och på kollisionslurs med hela världen. Hennes pojkvän Isak har dumpat henne via kassettband och kvar i den skitiga lägenheten på Söder finns bara tystnad. Minou är trött på sig själv, trött på livet, trött på att ingenting någonsin fungerar som det ska. Det känns som om hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemska och fula stannar kvar eftersom de är stora som jordkokor.
För att komma undan Stockholm och Isak sticker Minou till Spanien. Kanske ska hon kunna hitta någon mening med alltihop där, eller åtminstone komma på ett sätt att vakna utan minnesluckor från kvällen före.

Min åsikt:
Det här är en bok som känns så otroligt äkta att det nästan är skrämmande. Men oj vad bra den är. Och som den berör.

Läs den!!!

Vald till månadens bok i november 2006.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar