Röda händer av Jens Christian Grøndahl

Röda händerNummer: 2445
Titel: Röda händer
Originalets titel: Röde haender
Författare: Jens Christian Grøndahl
Översättare: Thomas Andersson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-46-21605-7
Betyg:
4 av 5

 

Bokens första mening:
Jag träffade henne en sommar i slutet av sjuttiotalet när jag jobbade på Hovedbanegårdens rumsförmedling.

Om boken:
Det är sent 1970-tal och en uttråkad ung man sitter bakom luckan till Hovedbanegårdens turistinformation i Köpenhamn. Hans nästa kund är en spenslig kvinna som just anlänt från Västtyskland. Mannen fascineras av den gåtfulla Randi, som hon kallar sig, och erbjuder henne en sängplats. Men kort efter deras möte försvinner hon utan att lämna efter sig annan än nyckeln till en förvaringsbox. I boxen ligger en ryggsäck full med tyska D-mark.
Femton år senare korsas deras vägar återigen av en slump. Nu har muren fallit, de tyska arkiven öppnats och rättegångar mot ledande terrorister kommer snart att inledas. I utkanten av det skeendet rullas historien om sedelbuntarna och Randis tid som rastlös och sökande au pair i Frankfurt upp.
Plötsligt är läsaren indragen i en spänningsroman med förgreningar rakt in i de revolutionära kretsarna runt Baader-Meinhof.

Min åsikt:
Mycket bra & fängslande med ett intressant språk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar