Axolotl roadkill av Helene Hegemann

Axolotl roadkillNummer: 2597
Titel: Axolotl roadkill
Originalets titel: Axolotl roadkill
Författare: Helene Hegemann
Översättare: Linda Östergaard
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2010/2011
ISBN: 978-91-2713014-2
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Okej, natt, ännu en kamp mot döden, skärvor av ångestfylld sömn, min barnkammare som skakar av ljudet från ödesmäktiga orkestrar och så alla inbrottstjuvarnas röster från bakgården som konstant ropar mitt namn.

Om boken:
Sextonåriga Mifti vägrar att bli vuxen. Sedan sin mammas död bor hon hos sina halvsyskon och lever ett destruktivt liv fyllt av sex och droger i Berlin. I stället för att gå i skolan och umgås med jämnåriga, tar hon avstånd från alla konventioner och gör revolt mot ett samhälle som i sin jakt på status och materialism helt tappat förmågan att ta ansvar för den yngre generationen. I mångas ögon är Mifti ett problembarn intelligent men missanpassad vars liv håller på att gå rejält utför, men själv menar hon att ett hemskt liv är en gudagåva och har ständigt argument för allt hon gör.

Min åsikt:
Mycket bra, stark & gripande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar