Mitt i Afrika av Ann Olivecrona & Petter Karlsson

Mitt i AfrikaNummer: 2599
Titel: Mitt i Afrika
Författare: Ann Olivecrona & Petter Karlsson
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7461-035-2
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Ungefär samtidigt som Ann Olivecrona far runt med en jeep i 100 knyck och försöker snara en galopperande giraff i Uganda, skjuter jag själv en talgoxe med pappas luftgevär hemma i Ydreskogen i södra Östergötland, bara några kilometer från det Malexander som senare ska bli känt för en helt annan dödsskjutning.

Om boken:
16 år gammal bröt hon upp från Sverige för att söka äventyret.

I dag är svenskan Ann Olivecrona en av få som vågar utmana den illegala handeln med människans närmaste släkting. Och hon gör det med risk för livet hotad av tjuvjägare, djursmugglare och korrupta politiker.

Från sitt hem som balanserar på ekvatorn, ungefär 20 mil norr om Nairobi, driver hon ett världsomfattande detektivarbete för att spåra upp och frita fångna och misshandlade apor. I hennes resväska finns, förutom ett av Afrikas mest välstämplade pass, en uppsättning blöjor, bärselar och nappflaskor i olika storlekar.

Men Anns äventyrliga liv rymmer också andra kapitel. Möt en färgstark kvinna som har ridit in zebror åt markisen av Bath, blivit fängslad av Idi Amins soldater, snarat giraffer från ett jeepflak i 100 kilometer i timmen, hjälpt till att hitta geparder åt Richard Attenborough, beställt en åsnekärra till Charlton Heston, shoppat med Robert Redford, stekt köttbullar åt Björn Waldegård, tagit hand om en naken Jimi Hendrix, räddat Eva Dahlgren undan en dödlig orm, sminkat lejon åt Meryl Streep och är bästa kompis med en annan apornas drottning: den brittiska legenden Jane Goodall.

Min åsikt:
Intressant & gripande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar