Iris av Viktoria Myrén

IrisNummer: 2600
Titel: Iris
Författare: Viktoria Myrén
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7037-569-9
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Jag vet inte vem av oss som föds först, jag vet bara att en av oss inte överlever.

Om boken:Malva är barnet som överlever. Hon växer upp i skuggan av sin döda tvillingsyster, med en skuld hon inte blir kvitt. Som vuxen flyttar Malva med sin man till Nicaragua och känslan av tomhet tilltar.
Malva plågas av små tiggande händer som rycker i hennes kläder, av kvinnor som fulla av ärr flyr sina män, av djuren som krälar under huden och av hennes eget förhållande till mannen som kväver henne allt mer.
Även hos Malvas mamma Viola river flytten upp smärtsamma sår. Skärvor av minnen från ett annat trauma tränger sig på ett trauma hon ägnat ett liv åt att försöka glömma. Viola flyr ut till växterna i sin trädgård, samtidigt som Malvas pappa försvinner in i sin egen värld.

Min åsikt:
Stark, mycket bra med ett vackert språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar