Bara jag kommer hem av Nina Muhonen

Bara jag kommer hemNummer: 2601
Titel: Bara jag kommer hem
Författare: Nina Muhonen
Förlag: Coema
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-978816-0-9
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Vad händer när livet ställs på sin spets?

Om boken:
Sekunderna tickade allt snabbare och jag fick fortfarande inte luft. Nu skulle jag drunkna, det var alltså så här det kändes att dö. Jag ville kippa efter luft men insåg att om jag gjorde det skulle
mina lungor fyllas med vatten. För att förstå vad
som hänt försökte jag se hur det såg ut omkring
mig. Vattnet var grumligt och sikten dålig.
Ögonen sved när jag tvingade mig själv att hålla dem vidöppna. En halvmeter ovanför mig såg jag vattenytan. Varför kunde jag inte styra över min kropp? Var det ingen som reflekterade över att jag inte kom upp?

Sommaren 1996 dök Nina Muhonen i en konstgjord sjö i England. Några avgörande sekunder och hennes liv blev aldrig mer sig likt. Här berättar hon om den stora livsförändringen och om hur det var att gå vidare med helt nya förutsättningar.

Min åsikt:
Berörande & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar