Om du var jag av Jessica Schiefauer

Om du var jagNummer: 2605
Titel: Om du var jag
Författare: Jessica Schiefauer
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-638-6129-1
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Det finns ett köpcentrum i staden, ett sånt där med stenlagda inomhusgator och glastak, och under glastaket finns nästan allt man kan önska sig.

Om boken:
Det finns tusen sätt att överge någon på. Men alla gör lika ont. Agnes och Louise är tvillingsjälar. Inga andra i hela världen passar så bra ihop som de gör, fastän de är så olika på utsidan. Louise är en sån som alla vill vara med, snygg och sexig och rolig och påhittig. Agnes är inte alls sån tyvärr, hon är mest grå och osynlig och meningslös i största allmänhet. Ändå vill Louise vara med henne. Hon vill till och med att de ska hyra lägenhet ihop nu, när gymnasiet är slut och livet faktiskt har börjat på riktigt. Men verkligheten blir inte som de har tänkt sig, någon som heter Hannes dyker upp i Agnes liv och Louise blir mer och mer underlig. Bakom hennes starka fasad skymtar en annan personlighet och en dag ger hon sig av, lämnar Agnes med tusen obesvarade frågor. Agnes börjar nysta i det som varit hennes och Louises liv. Långsamt upptäcker hon att ingenting är som hon trott.

Min åsikt:
Bra & lättläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar