Att ringa Clara av Anna Schulze

Att ringa ClaraNummer: 2607
Titel: Att ringa Clara
Författare: Anna Schulze
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-46-22093-0
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Det finns ett arabiskt språk, sade Clara en gång för tjugo år sedan.

Om boken:
Det börjar med ett telefonsamtal. Clara, Carolins bästa vän är försvunnen.
Men Clara är väl alltid borta, vill Carolin säga. Clara är född borta.
De har varit varandras förtrogna och bundsförvanter sedan åren på folkhögskolan, och sedan på Musikhögskolan. De har växt upp och gift sig, men sedan har väl varken kärleken eller vänskapen blivit riktigt som någon av dem tänkt sig. Nu står dessutom Carolin själv vid en avgörande vändpunkt i livet.
När Carolin motvilligt börjar leta efter sin försvunna vän påbörjar hon samtidigt en minnesresa. Den tar henne inte bara tillbaka genom den långa vänskapen med Clara, utan tvingar henne också att skärskåda sitt eget liv.
För att förstå vad som har hänt med Clara, och för att finna sin egen plats i livet, måste Carolin ifrågasätta livets lyckliga stunder av närhet och samförstånd. Och av allt det andra, som är sorg, svek och oförmåga att kommunicera.

Min åsikt:
Stark, gripande & mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar