Och allt är förvridet av Emma Ångström

Och allt är förvridetNummer: 2609
Titel: Och allt är förvridet
Författare: Emma Ångström
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-501-1120-0
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Det är kallt, men jag lägger mig ner i gräset.

Om boken:
Dold av buskarna sitter Erik utanför sin gamla lägenhet och bevakar Mina, kvinnan som lämnade honom för en annan man kvällen innan han skulle fria. I lägenheten finns också Minas nya sambo som Erik själv anlitade som lockbete för att testa hennes kärlek. Förnedrad och förlamad av saknad försöker Erik ordna en ny tillvaro och sluta drömma om Mina. Men inte bara Erik har svårt att släppa taget om det förflutna.
Och allt är förvridet är en tät, psykologisk spänningsroman om mannen, relationen, hämnden, svartsjukan och maktspelet som obemärkt kan smyga sig in i ett destruktivt förhållande. Varför njuter människor av att plåga dem de älskar?

Min åsikt:
En väldigt stark debut.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar