En mördare i mitt hem av Ashley Smith & Stacy Mattingly

Nummer: 341
Titel: En mördare i mitt hem
Författare: Ashley Smith & Stacy Mattingly
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2005/2006
ISBN: 91-7195-829-0
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Ashley har stannat uppe halva natten för att få sin nya lägenhet i ordning. Hon ska absolut gå och lägga sig – måste bara röka en cigarett först, men det är slut i paketet, så det blir en tur till affären.
När hon kommer hem väntar han på henne.
Och visst har hon hört om Brian Nichols, som skjutit ner tre personer i en domstol inne i Atlanta tidigare på dagen, men hur i hela friden har han hamnat utanför hennes dörr?

Den 11 mars 2005 kablades nyheten om Brian Nichols dödsskjutning i Fulton County Court ut över världen. Ingen visste vart han hade tagit vägen efteråt.
Den 12 mars 2005 överlämnade han sig till polisen. Då hade Ashley Smith, en 26-årig ensamstående mamma, pratat med honom oavbrutet i över sju timmar. Hon hade berättat om sin dotter, om hur hon kämpade för att bli en hel människa igen efter flera års missbruk, om sin man som blivit knivhuggen till döds i ett onödigt bråk och om sin stora familj. Hon hade stekt pannkakor och ätit frukost tillsammans med honom. Och hon hade läst för honom ur den bok som blivit livsviktig för henne själv: Leva med mål och mening.

Min åsikt:
Det här en den sanna berättelsen om gisslandramat i Atlanta, och är riktigt skrämmande, men samtidigt rätt tråkig då samma historier upprepas om och om och om igen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar