Sarah av JT LeRoy

Nummer: 348
Titel: Sarah
Författare: JT LeRoy
Förlag: Alela böcker
Utgivningsår: 2000/2003
ISBN: 91-89645-02-2
Betyg: 3 av 5Om boken:

I denna bok, i stor utsträckning självbiografisk, tecknar författaren JT Leroy ett humoristiskt och tragiskt porträtt av en ung pojke och hans upplevelser som son till en så kallad truckerhora, vars arbetsplats är lastbilhakens parkeringar i sydstaternas USA. Huvudpersonen, som sedan barnsben klätt sig i kvinnokläder, har som högsta dröm att bli den mest kända truckerhoran någonsin, och i sin desperata jakt efter att bli uppskattad och respekterad av sin ofta hårda mamma lämnar han likt en icke flygfärdig fågel sitt skyddande näste för att på egen hand upptäcka en värld av sprit, droger och människor med ett mycket komplicerat känsloliv. Boken är också en svidande uppgörelse med den amerikanska söderns religiösa fanatism.

Min åsikt:
Den här boken har jag försökt läsa en gång tidigare men då kunde jag inte läsa färdigt den. Det är en väldigt speciell bok som berör samtidigt som den förvirrar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Sarah av JT LeRoy“

  1. hanna skriver:

    det är inte en självbiografi, den är falsk.

Lämna ett svar