Smuts av Katarina Wennstam

Nummer: 350
Titel: Smuts
Författare: Katarina Wennstam
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-0-010933-2
Betyg: 5 av 5Om boken:

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus.
Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.

Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad – utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.

Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner – men vem är det egentligen som är skamlig?

Min åsikt:
Det här är en väldigt intressant och aktuell spänningsroman om sexköp och trafficking, manligt och kvinnligt, upphetsande och smutsigt. Vem har rätten att äga en annan människas kropp? Vart går gränsen?

Detta är en otroligt intressant bok om ett viktigt tema. Och den är bra, så otroligt bra, och det är otroligt svårt att lägga ifrån sig den här boken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Smuts av Katarina Wennstam“

  1. […] åsikt: Jag tycker inte att den här boken är lika stark som ”Smuts” och ”Dödergök” men den är ändå väldigt bra och […]

  2. […] du kan tävla om är: Smuts av Katarina Wennstam Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av […]

Lämna ett svar